Duo Security

Duo Security is een cloudgebaseerde oplossing voor gebruikersidentificatie en apparaatkwetsbaarheidsbeoordeling die meerdere methoden voor tweefactorauthenticatie, configureerbare machtigingen en controles, eindpuntzichtbaarheid en -herstel, SSO (Single Sign-On) en meer biedt. Het Duo Trusted Access-platform is ontworpen om mogelijke beveiligingsbedreigingen aan te pakken door identiteiten van gebruikers en apparaatstatus te verifiëren voordat ze verbinding mogen maken met de toepassingen van de organisatie.

Duo verifieert de identiteit van gebruikers op een aantal manieren, met behulp van tweefactorauthenticatiemethoden, waaronder sms-toegangscodes, telefoongesprekken, hardwaretokens en authenticatie met één tik via pushmeldingen van de Duo Mobile-app. 

Beheerders kunnen aangepast toegangsbeleid en toegangscontroles configureren en afdwingen, inclusief het blokkeren van gebruikersaanmeldingen vanaf specifieke locaties, zoals landen waar het bedrijf geen zaken doet. Op toepassingen gebaseerde controles kunnen ook worden ingesteld, waardoor beheerders verschillende tweefactorauthenticatievereisten kunnen definiëren voor toegang tot specifieke systemen, zoals het vereisen van tweefactorauthenticatie voor elke VPN-inlogpoging, maar slechts één keer per week voor Outlook-toegang. >>website